Workshops

Tijdens een workshop kun je samen met anderen bezig zijn met een ontwikkelthema. Ervaringen delen en leren met en van elkaar. Deze workshops zijn ideaal als je wil kennismaken met persoonlijke ontwikkeling, of juist als je weer even ‘onderhoud’ wilt, dat wat je eerder al hebt ontdekt weer even aandacht geven, zoals je bv ook je fysieke conditie op peil houdt. Iedereen werkt aan zijn of haar eigen vraag, op eigen wijze. Tijdens de workshops maken we ook gebruik van de natuur en zijn we gedeeltelijk, of helemaal, in de natuur bezig.

Er zijn 4 thema’s, metaforen uit de natuur:

Winter:
De winter is het seizoen van rust, bezinning. Een moment om tijd te nemen voor jezelf. En, hoe doe ik dat in het dagelijks leven; bezinnen, tijd en aandacht voor mezelf nemen? Wat brengt het mij? Een workshop met tijd voor jezelf en om te kijken wat het je brengt. En met concrete handvatten hoe je dit kunt blijven toepassen na deze dag

Lente:
Dat wat zich in de winter onder de grond heeft ontwikkelt wil groeien. Tijd om nieuwe ideeen, wensen, dromen te laten opkomen. Wat wil er bij jou groeien en hoe kun jij dit stimuleren en bewaken?

Zomer:
Het seizoen van het licht en de warmte. Tijd om dat wat je hebt verkend of hebt ingezet ten volste te gaan benutten. Wat mag er bij jou vol in het licht staan? Welke vruchten kun je plukken?

Herfst:
Je maakt vandaag balans op. Zoals de bomen hun blad laten vallen mag jij kijken wat jij los wil laten. Wat heeft zijn tijd gehad en mag opgeruimd worden En, hoe doe je dat, loslaten? We gaan het oefenen.